Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Wed, Oct 5th, 2016

Förenande Arabemiraten – generellt sett ett säkert land att besöka

Förenade Arabemiraten, allmänt känt som UAE, är ett land som ligger i den sydöstra änden av den arabiska halvön vid Persiska viken, som gränsar till Oman i öster och Saudiarabien i söder, samt delar sjögränser med Qatar och Iran. Huvudstaden heter Abu Dhabi, valutan är Emiratisk dirham och i landet bor cirka 10 miljoner.

forenade-arab-emiraten

Förenade Arabemiraten är generellt sett ett säkert land att besöka, resa och leva i. Brottsligheten ligger på en internationellt sett låg nivå.

Om du vill ta en båttur eller fiska utanför Förenade Arabemiratens kust ska du ha noga i åtanke att inte komma för nära öarna Abu Musa eller Större och Mindre Tunbs. De tre öarna ligger inom ett omstritt område som för närvarande kontrolleras av Iran.  Utländska medborgare har av misstag kommit närmare än de tillåtna tolv sjömilen ifrån dessa öar och fängslats av iransk polis misstänkta för spioneri. I åtminstone ett känt fall har personer som arresterats på detta sätt hållits fängslade i flera månader. Det är annars helt oproblematiskt att segla och fiska i emiratiska farvatten.

Vid en krissituation kommer den svenska ambassaden att använda sin hemsida för att informera om de beredskapsåtgärder som vidtas för att bistå svenska medborgare. De råder därför svenskar i regionen, liksom anhöriga hemma i Sverige, att i händelse av en kris använda hemsidan som en informationskälla.

Terrorism

Den svenska ambassaden i landet anser att det i nuläget inte finns några tecken på en förhöjd risk för terroristdåd i Förenade Arabemiraten.

 

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>