Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sat, Aug 12th, 2017

Följ med in på UD och ut i världen

Sverige finns representerat på ett hundratal platser i världen genom ambassader och generalkonsulat. Men vilka är diplomaterna och hur ser vardagen ut för dem? Svaren på detta och andra frågor ges i Utrikesdepartementets nya satsning UD-podden. Där får lyssnarna nu möta fyra svenska ambassadörer samt utrikesminister Margot Wallström, som i finalavsnittet berättar om sitt arbete.

I fem poddavsnitt samtalar journalisten Alexandra Pascalidou med utrikesminister Margot Wallström och fyra svenska diplomater om deras internationella uppdrag och Sveriges arbete i världen. Samtalen spänner över en mängd områden, som migration, arbetet i FN:s säkerhetsråd och Sveriges diplomatiska relationer med USA. Podden är UD:s första officiella podcast. Formatet öppnar upp för det goda samtalet och bjuder in allmänheten att lyssna.

– Vi tror att det finns många utrikespolitiskt intresserade som är nyfikna på vad vi gör på UD. Vi hoppas att poddberättelserna skapar en upplevelse av att följa med bakom kulisserna, och att lyssnarna lär känna ambassadörerna lite grann, säger Utrikesdepartementets kommunikationschef Anna Björkander.

Lyssna på UD-podden här:
https://soundcloud.com/utrikesdepartementet-863215415

 

 

About the Author