Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Fri, Mar 11th, 2016

Freedom Flotilla Coalition skickar kvinnobåt till Gaza för att belysa kvinnornas situation under blockad

Den åttonde mars, på den internationella kvinnodagen, gick Freedom Flotilla Coalition, där svenska Ship To Gaza ingår, ut med att man i år skickar en båt för att bryta Israels blockad mot Gaza med enbart kvinnor. Både besättningen kommer att utgöras av kvinnor liksom de delegater som kommer att följa med på båten. 

Gaza_s

Båten som kommer att avsegla i september 2016 är den fjärde i ordningen och under året kommer flera aktiviteter pågå som belyser just kvinnors situation under blockaden. Det är ingen nyhet att kvinnor och barn ofta drabbas mycket hårt i konflikter, i Gazas fall innebär detta ett hårt tryck på kvinnorollen då det, trots en arbetslöshet på över 50 procent ändå vilar på kvinnan i många fall att det ska finnas mat och vatten på bordet.

Syftet är inte i första hand att komma fram med förnödenheter, utan mer att upplysa världen om den situation som pågår i Gaza. Under 2015 misslyckades man, som menatidningen.se tidigare har rapporterat, med att komma fram till hamnen. Trots det måste man ändå se just den aktionen som framgångsrik då många människor fick en ny uppfattning om Israels tillvägagångsätt mot just Gaza.

 


box - WordPad 2016-08-18 20.42.09

About the Author

- Chefredaktör för MENA Tidningen.se / Editor in Chief of MENA Tidningen.se

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>