Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sun, Feb 12th, 2017

Global resursfördelning genom Human Bridge

Genom Human Bridge kan insatser med materialbistånd levereras till länder i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern där sjukhus och organisationer får del av utrangerad och rekonditionerad sjukvårdsutrustning och material från Sverige. Vid sidan av sjukvårdsutrustningen levereras kläder, skor och förnödenheter till människor som lever i en utsatt situation.

Under 2016 har flyktingkrisens offer i Irak, Syrien och Grekland kunnat ta emot material från 16 fulla trailers för att underlätta den situation de befinner sig i. Även överbelastade sjukhus i dessa länder har kunnat ta emot utrustning för att skapa bättre förutsättningar för en säkrare och tryggare vård.

Utöver dessa mottagare levererades material till ytterligare 19 länder. Materialet har gått till allt från second hand-projekt i Lettland till sjukhus i Etiopien. Sammanlagt kunde Human Bridge leverera 2 228 ton sjukvårdsmaterial, kläder, skor och förnödenheter fördelat på 208 sändningar till mottagare runt om i världen under 2016. Av den totala summan mottog länder i Afrika 14% av materialet, Balkan 9%, Baltikum 23%, Mellanöstern 4% och Östeuropa 50%. Materialet gör skillnad för både människa och miljö.

Källa: Human Bridge

About the Author