Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sun, May 21st, 2017

Jan Eliasson blir ambassadör för WaterAid

Jan Eliasson blir ambassadör för WaterAid. Foto: Daniel Holking

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson blir ambassadör för organisationen WaterAid. I sin roll som ambassadör kommer Jan Eliasson att stötta organisationens arbete för en värld där alla människor överallt har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien.

– Att leva utan rent vatten och sanitet är farligt, både för enskilda individer och för hela samhällen. Framförallt tänker jag på alla de barn som växer upp utan rent vatten.Det är barnen som drabbas värst. Varje dag dör nästan 900 barn av brist på rent vatten och sanitet. Det är en tyst katastrof som drabbar världen varje dag, säger Jan Eliasson.

Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige, om att Jan Eliasson blir WaterAids ambassadör:

– Rent vatten är avgörande för så många områden. Det är avgörande för att minska fattigdomen, öka jämställdheten, reducera barnadödligheten och förbättra hälsan. Men trots att vattenfrågan är så central för all utveckling är den ofta underfinansierad inom länder och av globala givare. Jan Eliasson är en oerhörd tillgång i arbetet för att fler människor ska få rent vatten och därför är vi glada över att han vill fortsätta engagera sig för att driva frågan, nu som WaterAids ambassadör, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.

About the Author