Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Thu, Oct 13th, 2016

KFS-medlem tar fram parlör för nyanlända ingenjörer

KFS medlemsföretag Kraftringen lanserar idag en svensk-engelsk-arabisk energiparlör. Syftet är att underlätta introduktionen av nyanlända energiexperter med bakgrund i Mellanöstern.

– Parlören innehåller ord och begrepp vi använder i energibranschen och den är framtagen i samarbete med Basel Taleb, energiingenjör från Hama-provisen i Syrien, säger Katarina Skalare, initiativtagare och hållbarhetsstrateg på Kraftringen.

20161013_052737

Basel Taleb, energiingenjör från Syrien.

Under sin praktik på Kraftringen fann Basel att branschens special-vokabulär, trots hans goda svenskkunskaper och tidigare arbetslivserfarenhet, var utmanande. Kraftringen gav därför Basel i uppdrag att hjälpa till med en svensk-engelsk-arabisk parlör, med några av de viktigaste ord och begrepp man behöver behärska för att jobba i den svenska energibranschen.

– Jag hoppas att den här parlören ska vara till hjälp för dig som talar arabiska, håller på att lära dig svenska och är på din väg in på Sveriges arbetsmarknad, säger Basel Taleb.

Kraftringen är starkt engagerade i olika samverkansformer för att skapa långsiktiga och effektivt arbete kring nyanlända talanger i regionen. Hela energibranschen står inför ett omfattande behov av att rekrytera experter med branscherfarenheter av olika slag. KFS medlemsföretag har därför startat Energiuppropet som syftar till smartare rekrytering och en större mångfald.

– Kraftringens initiativ med språkparlören är ett strålande exempel på hur man som samhällsnyttigt bolag tar ansvar för en ökad integration och inkludering i samhället, säger KFS vd Monica Ericsson.

 

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>