Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Wed, Dec 7th, 2016

Lindex kunder skänker 1,3 miljoner kronor till familjer på flykt

Under två veckor har Lindex kunder skänkt sammanlagt 1,3 miljoner kronor till UNHCR:s arbete för människor på flykt från krig och förföljelse. Pengarna kommer att ge skydd, mat, kläder och tak över huvudet till utsatta familjer på flykt.

– Ett helt otroligt resultat som kommer att göra verklig skillnad för familjer som har förlorat allt. Vi är så tacksamma för det fantastiska engagemang som Lindex kunder och personal har visat människor på flykt, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Vintern är på väg. UNHCR delar ut filtar i Zaatari. Foto: UNHCR/Brian Sokol

Just nu pågår flera flyktingkriser i världen. 15 miljoner människor har tvingats lämna sina hem i och omkring kring Syrien och Irak. När temperaturerna faller är de extra utsatta. UNHCR, FN:s flyktingorgan, leder internationella insatser för att skydda människor på flykt från konflikt eller förföljelse och delar ut filtar, vinterkläder och annan nödhjälp.

– Resultatet av insamlingen visar verkligen att engagemanget för att hjälpa människor på flykt är stort hos våra kunder och medarbetare. Jag vill tacka alla som varit med och bidragit till UNHCR:s viktiga arbete, säger Elisabeth Peregi, Sverigechef på Lindex.

Källor: UNHCR och Lindex

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>