Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Thu, Oct 13th, 2016

LIV – en multikulturell jubileumsföreställning med musik från hela världen

Skådespelare, musiker, dansare och körer från tio olika kulturer och alla världsreligioner framför LIV – ett nytt verk av Jonas Dominique, Anis Moin och Gunilla Nordlund.

Verket väver samman de olika världsreligionernas kulturer med rap, reggae, klassiskt västerländskt, folksång och drama i en fusion av röster och gestaltning i premiären den 22 oktober i och med föreställningar den 24 och 25 oktober.

Av Koyos - Eget arbete, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10493482

Här kommer uppträdandet att hållas, i St: Jacobs kyrka, Stockholm. Foto: Av Koyos – Eget arbete, Wikipedia

– I vår tids stora samhällsförändringar och globala förvirring har vi i Vox Pacis under flera år undersökt mångfald i olika konstnärliga aspekter tillsammans med artister med bakgrund i de stora världsreligioner och mindre traditioner, säger Gunilla Nordlund, regissör och dramaturg. Vi vill se om vi kan hitta ett nytt konstnärligt uttryck som korresponderar med och speglar en ny tid.

– Jag tror att det är viktigt att i en global samhällsförändring finna ett nytt konstnärligt grepp som korresponderar med ett nytt medvetande.

Bäst på oud
Medverkar gör en av världens främsta oudspelare, Mousa Elias, solodanserskan Virpi Pahkinen, musikern Monica Dominque, skådespelarna Anna Lindholm Rosendahl och Marika Lagercrantz, operasångerskan Tua Åberg och folksångerskan Gunnel Mauritzson.

– Vad händer på scenen och i publiken när vi går bortom religionsstrider och i en svensk kontext talar och sjunger på exempelvis hindi, tibetanska, samiska, arabiska, hebreisk, persiska? Vi tror att det som sker i det lilla det vill säga på scenen också kan ske i det stora det vill säga världen, säger Gunilla Nordlund.

Tillsammans med solister från Tibet, Indien, Iran, Israel, Marocko, Kongo, Syrien, Finland, Sverige, Jorden framförs föreställningen under tre kvällar. LIV dediceras till Sigrid Kahle.

Regi och dramaturgi: Gunilla Nordlund
Komposition: Jonas Dominique och Anis Moin
Dans och koreografi: Virpi Pahkinen.och Fuji Hoffmann
80 medverkande i föreställningen

Av Holger.Ellgaard - Eget arbete

St: Jacobs kyrka. Foto: Av Holger.Ellgaard – Eget arbete. Wikipedia.

Föreställningen har tagits fram med stöd av Kulturrådet, Stockholms läns landsting, Studiefrämjandet och i samarbete med Centrum för religionsdialog, Stockholms stift, Dramaten och Operan.

S:t Jacobs kyrka blir under några dagar en ny teaterscen och mötesplats för världskultur, reflektion och musikalisk innovation. En värld i förändring. Se mer: www.voxpacis.org

I Vox Pacis möts etablerade svenska artister såsom Jonas och Monica Dominique, Virpi Pahkinen, Marika Lagercrantz, Gunnel Mauritzson, Mousa Elias med hiphopare, rappare, reggaemusiker, oudspelare och solister från Indien, Senegal, Tunisien, Tibet, Israel och Sameland.

Skådespelarna är bland andra:
Anna Lindholm Rosendahl som Sigrid Kahle
Fuji Hoffmann som Storfågeln
Gunnel Mauritzson som Globetrottern
Robin Lundberg som Vagabonden

Övriga medverkande:
Joel Fungula, rap
Ismail Esskalli, reggaemusiker
Anis Moin, sång
Virpi Pahkinen, dans
Shipra Nandy,

sång
Chokri Mensi, sång
Mousa Elias, oud
Monica Dominique, piano
Marika Lagercrantz, skådespelerska
Tua Åberg, operasångerska

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>