Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Wed, Apr 26th, 2017

Luleåbandet Nagoon klara för festival i Mellanöstern

Nagoon har valts ut till den tolfte upplagan av Dandanat, en kulturfestival i Betlehem under fyra dagar. Här sammanförs svenska musik- och dansgrupper med regionala förmågor från Palestina och Israel för att umgås, repetera och uppträda tillsammans.

– Det känns viktigt och hemskt spännande! Det längsta vi kommit hemifrån med bandet är Jönköping och detta ser ut att bli ett snäppet större äventyr än den resan. Kulturutbytet och att få ökad förståelse för allt som försiggår i Israel/Palestina känns extra viktigt, säger Isak Sidestam, sångare i bandet.

Nagoon som har rötterna i Luleå och Skellefteå är aktuell med sin nya singel Paper tigers som släpptes i februari. I vår släpper de också sin första EP som produceras av Anton Nyström (Alkberg, Raring och Statik eyes mfl).

Evenmanget arrangeras av studieförbundet Bilda som driver Swedish Christian Study Centre i Jerusalem, dit grupper och enskilda kommer för möten och studier.

– Genom vårt långvariga arbete i Mellanöstern har Bilda en unik position att kunna ge våra studiecirkeldeltagare inom musik möjlighet att möta musiker från Palestina, dela erfarenheter och uppleva den unika mötesplats som Jerusalem och Betlehem är. Här möts olika religioner, kulturer och drömmar. Här står frågor om mänskliga rättigheter, säkerhet och internationell humanitär rätt alltid i fokus, säger Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur.

 

About the Author