Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Tue, May 23rd, 2017

Manchester attacken

IS har tagit på sig ansvaret för attacken i Manchester igår kväll. 22 människor har hittills förklarats döda och 59 är skadade. Många barn och tonåringar fanns bland offren.

Det var i slutet på Ariana Grandes konsert sent i går kväll som en bomb utlöstes i foajen på Manchester arenan. Attentatet beskrivs som deccenients värsta terrordåd. Den islamska staten (IS) har tagit på sig ansvaret för attacken.

En 23-årig man misstänkt för inblandning i fallet har gripits meddelar Manchesterpolisen. Uppgifter finns också om att den misstänkte terroristen hette Salman Abedi, 22 år, Manchesterbo med libyskt ursprung.

Räddningstjänsten och anhöriga har gjort en oförglömlig insats på plats för att lugna och stötta de drabbade.

Storbritanniens premiärminister Theresa May fördömer de ansvariga för attacken. Likaså gör vår egen statsminister Stefan Löfven som är bedrövad över händelsen:

– I natt har världen bevittnat en fruktansvärd attack, riktad mot barn, unga och deras föräldrar, på väg hem efter en konsert i Manchester. Det är ett brutalt och vettlöst dåd som skär i hjärtat hos varje empatisk människa. Vi sörjer de döda, vi tänker på familjerna vars älskade inte kom hem, och på de vars liv är förändrade för alltid. Sverige delar det brittiska folkets chock och vrede, säger statsminister Löfven.

– Den brittiska polisen behandlar detta som ett terrordåd. Regeringen följer situationen noga, och står i nära kontakt med de brittiska myndigheterna, redo att bistå i denna mörka stund, avslutar Stefan Löfven.

 

 

About the Author