Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Fri, Feb 10th, 2017

Norwegian och UNICEF flyger ned nödhjälp till Mali

I början av mars skickar Norwegian och UNICEF Norge ett plan fullastat med skolmaterial och annan nödhjälp till Mali för att hjälpa barn som varit utsatta för krig och konflikt. – Vi hoppas att alla vill vara med och bidra, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

För tredje gången skickar Norwegian och UNICEF ett plan fullastat med skolmaterial och annan nödhjälp till områden i världen där krig och konflikt hör till det normala. Den här gången är det Mali som står på tur med 360 000 barn som efter många år av krig och konflikter inte har tillgång till skola.

– I år vill vi göra en extra insats för att ge barnen i Mali en bättre framtid. Därför ställer vi upp med flygplan och besättning och hoppas att alla våra kunder och samarbetspartners vill hjälpa oss att fylla ett plan med skolmaterial och annan nödhjälp så att Malis barn en dag ska kunna försörja sig själva och bygga upp egna samhällen, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– Vi är även mycket glada över att vi nu har utvidgat vårt samarbete med UNICEF till att även gälla Sverige. Det innebär att våra svenska kunder nu har möjlighet att bidra till årets viktigaste flygning, fortsätter Bjørn Kjos.

Norwegians VD Bjørn Kjos

– De här barnen har förlorat allt på grund av konflikter i landet. Jag är oerhört glad över att vår långsiktiga partner Norwegian ännu en gång bidrar så generöst till världens barn och vi hoppas att folk vill vara med och bidra till att fylla planet med nödhjälp. Tillsammans kan vi se till att de här barnen får en framtid, säger Camilla Viken, generalsekreterare UNICEF Norge.

Enkelt att bidra

Planet med nödhjälp och skolmaterial lyfter 6 mars. Innan dess ska Norwegian samla in två miljoner kronor så att de kan fylla lastrum, hatthyllor och säten med skolmaterial och annan nödhjälp. Norwegian kommer att flyga från Oslo till Köpenhamn där nödhjälp och skolmaterial från UNICEF:s centrallager lastas ombord. Därefter sätter planet kurs mot Malis huvudstad Bamako.

Genom olika kanaler kommer Norwegian be sina passagerare att hjälpa till att fylla planet. Man kan bidra genom att skänka en summa i samband med att man beställer flygbiljett på www.norwegian.com eller swisha valfritt belopp till 123 511 36 26 alternativt genom att besöka kampanjsidan www.unicef.se/norwegian.

Källa: Norwegian

 

 

 

About the Author