Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Fri, Nov 4th, 2016

Oscar Stenström på främjarresa till Israel med fokus på ökat innovationssamarbete

Den 6-8 november besöker EU- och handelsministerns statssekreterare Oscar Stenström Israel med en svensk företagsdelegation. Syftet med resan är att främja Sveriges handelsrelationer med Israel. Under besöket kommer Stenström att träffa representanter från ekonomiministeriet, Knesset och riksbanken. Han kommer även att träffa företag, forskare samt entreprenörer inom den israeliska högteknologiska sektorn och innovation.

Intresset för Israel bland svenska företag har ökat de senaste åren. Många svenska multinationella företag har identifierat möjligheten att samarbeta med eller köpa teknologibolag i landet. Israel ligger i framkant när det gäller satsningar på forskning och utveckling, tillgång till kapital samt antalet start-ups.

– Israel har ett unikt ekosystem för innovation och en dynamisk start-up-scen som rymmer stor potential för utökat samarbete mellan våra företag. Statsministern har också identifierat Israel som en inspirationskälla för Sverige som modernt innovationsland och vi avser därför att stärka samarbetet med Israel just på det här området, säger Oscar Stenström.

Statssekreterare Oscar Stenström Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Statssekreterare Oscar Stenström
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>