Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sun, May 21st, 2017

Oslo – Protester mot massmord i Iran

Föreningen för iranier i exil i Norge hade på fredagen en manifestation mot våldet och massmorden som befolkningen utsätts för av den nuvarande regimen i landet.

Abul Fath Frouzandh

Abul Fath Frouzandh som har levt i exil i 26 år säger till Mena Tidningen att demokrati nu måste komma till stånd i Iran. 

– Vi vill inte ha den religiösa politik som i dag finns i samhället i Iran.

Människor hängs på gatorna. Kvinnor behandlas som slavar, de tvingas täcka håret när de är ute annars är straffet piskrapp.  Situationen är fruktansvärd och man hoppas att genom en demonstration uppmärksamma läget i Iran för Osloborna och världen.

 – Vi representerar den iranska nationella motståndsrörelsen. Om sex månader vill vi att Förenta nationerna övervakar så att fria val kan genomföras.

– Folk måste ha rätten att välja själva om de vill vara religiösa eller icke-religiösa, hur de ska klä sig, vilken mat de äter, om de dricker eller inte.  Det måste finnas respekt för alla religioner, men ingen religion ska blandas med politiken.

Ledaren för den iranska motståndsrörelsen Folkets mujahedin, Maryam Rajavi.

Abul menar att den nuvarande regimen ödelägger allt.  De representerar inte folket utan bara sina egenintressen.  Det finns ingen demokrati i Iran.  Protesterar människor mördas de.  Bara de senaste fyra åren har 4000 invånare möt galgens öde för att de varit emot styret i riket.

Ledaren för den iranska motståndsrörelsen Folkets mujahedin heter Maryam Rajavi, hon stöttas av gruppen som arrangerade demonstrationen.

 

 

 

 

Demonstranterna marscherade genom centrala Oslo i fredags eftermiddag.

 

 

 

 

 

 

About the Author