Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Wed, Nov 10th, 2021

STATION ILLUSION – sprakande spektakel i 360 grader

– Station Illusion har ingen sammanhängande berättelse, utan är mer som en adventskalender där man öppnar olika luckor. Eller som att sitta på ett café i en stad, där människor går förbi och det händer olika saker, berättar Karin Modigh.

På bilden: Sabine Novel, Leif Aruhn-Solén, Helgi Reynisson. Foto: Kungliga Operan /Markus Gårder

Karin Modigh är bosatt i Paris, har rest runt i världen som barockdansare och numera som koreograf och regissör inom barockopera. Station Illusion är på många sätt hennes verk. Hon har sammanställt musiken från verk av Lully och Charpentier, gjort scenografi och koreografi, och regisserat föreställningen. För kostym och mask står Weriem medan Karl Svensson ljussatt föreställningen.

Föreställningens guide är den lekfulle Nicodemus Tessin den yngre, det tidiga 1700-talets store slottsarkitekt och kulturälskare, som bjuder in oss till sina illusioner. I grunden handlar det om människans behov av konst, lek och illusion, som har fått aktualitet i och med pandemin och den närmast totala nedstängningen av all levande scenkonst. Slutrepliken är: “Vad vore ni människor om vi inte fanns? Jo, ni vore sjuka och helt ur balans!”

I rollen som Tessin syns skådespelaren Mathias Terwander Stintzing. Vidare medverkar de internationella artisterna Andrea Coppone som Harlekin och dansaren och sångerskan Sabine Novel, samt operasångarna Leif Aruhn-Solén och Helgi Reynisson. Andrea Coppone är verksam som commedia dell’arte-skådespelare vid Piccolo Teatro i Milano. För den musikaliska ledningen står Peter Spissky, som till sitt förfogande har musiker ur Kungliga Hovkapellet tillsammans med specialiserade barockmusiker.

Station Illusion är en familjeföreställning som särskilt riktar sig till barn från 6 till 12 år. Den ges även som skolföreställning.

Observera att publikplatserna är förlagda till golvet (kuddar tillhandahålls).

När: 11–13/11, 16–18/11, 20–22/11

 

 

About the Author