Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sat, Oct 22nd, 2016

Stefan Löfven nu på plats i Saudiarabien

Statsminister Stefan Löfven befinner sig nu i Saudiarabien för att diskutera det bilaterala samarbetet, utveckling i regionen, Syrien och andra aktuella frågor.

Löfven kommer idag att ha överläggningar med företrädare för det saudiska kungahuset, utrikesministern och träffa landets kommission för mänskliga rättigheter. Statsministern träffar också saudiska näringslivsföreträdare.

– Saudiarabien är en viktig politisk och ekonomisk aktör med en nyckelroll för utvecklingen och säkerheten i regionen. Situationen i Syrien kommer att vara en prioriterad fråga under samtalen. Jag ser också goda möjligheter till ett ökat utbyte inom bland annat innovation och hållbarhetsfrågor, säger Stefan Löfven.

Den 1 januari 2017 tar Sverige plats i FN:s säkerhetsråd. Högst upp på dagordningen finns Syrien vilket är ett viktigt skäl till att statsministern har rest till Mellanöstern.

2000px-flag_of_saudi_arabia-svg

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>