Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sat, Jul 20th, 2019

Stockholm Pride om HBTQ flyktingar

Festivalen Stockholms Pride, en vecka fylld med fest, kultur och en färgsprakande parad drar igång 29 juli. Pride arrangörerna vill stärka och synliggöra hbtq-personers livssituation och rättigheter. Man anordnar underhållning av världsklass, workshops, seminarier och mycket mer fram till 3 augusti.

Stockholm Pride 29 juli-3 augusti, 2019.

Asylsökande hbtq-personer finns på agendan. Representanter från RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigade) kommer på ett seminarium att diskutera de så kallade trovärdighetsbedömningarna som hbtq-flyktingar går igenom, vilka ofta grundar sig på stereotypa och heteronormativa fördomar om hbtq-människor. Hur frågorna ser ut som de asylsökande tvingas svara på för att göra sin hbtq-identitet trovärdig och om dessa är formulerade utifrån västerländska normer, förväntningar och föreställningar om kön och sexuell läggning.

Samtalen hålls mellan Aino Gröndahl från RFSL, asylrättsjurist och offentligt biträde för asylsökande hbtq-individer och Erik Roshagen, biträdande jurist från Fridhs Advokatbyrå som representerar Migrationsverket.

Var? Pride House (C8+C5)
Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98

När ? Ons 31 jul 13:00–14:15

För mer information om Stockholm Pride läs här: https://program.stockholmpride.org/sv/events

 

About the Author