Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sat, Jul 29th, 2017

Stor satsning på turism i Egypten

Turistministeriet i Egypten vill locka upp till 10 miljoner turister under den resterande delen av året, 2016 hade man totalt 4.5 miljoner besökare. Alla siffror tyder på att flödet av turister under första halvåret av 2017 varit mycket bra i jämförelse med förra året.

Drottning Hatshepsut föddes 1490 före Kristus och blev Egyptens första kvinnliga farao. Det magnifika gravtempel som hon lät bygga utanför Luxor står fortfarande kvar och räknas till en av områdets främsta sevärdheter. Fotograf: R.M. Nunes.

En regeringstjänsteman menar att man satsar på reklamkampanjer riktat till européer bland annat. Han förklarar att  man jobbar i samma linje inom både den privata och offentliga sektorn. Målet är att öka tursitflödet till landet i år.

Turismen har upplevt en minskning med 40% förra året jämfört med 2015 efter att vissa europeiska länder dragit in sina resor till Egypten.

Turistministeriet hoppas också kunna öka antalet turister som kommer från Indien, Kina och Japan till 322 000 turister jämfört med 248 000 förra året.

Regeringstjänstemannen säger också att de asiatiska besökarna är de med mestadels kulturella intressen, och de  spenderar mer pengar jämfört med andra turister som framförallt kommer  till Egypten för sol, bad och värme i regionen runt Röda havet.  

 

 

 

About the Author