Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sun, May 31st, 2015

Tabbouleh-Den tidlösa salladen

Mellanöstern är inte bara falafel och grillspett. Gör din egen Tabbouleh – som huvudrätt eller som en härlig doftande sallad till varmrätten, eller varför inte som förrätt med en bit nygräddat bröd? 

Ingredienser för fyra portioner:

untitled

1 dl bulgur ( det går lika bra med couscous) + ½ tsk salt

1 dl vatten (som hälls i när det kokar)

3 tomater

½ gurka

1 rödlök

4 dl finhackad persilja

½ dl finhackad mynta

1 citron

2-3 msk olivolja

Salt

Börja med att lägga bulgur och salt i en skål och häll över det kokande vattnet. Lägg på ett lock eller täck skålen med plastfolie och låt den stå och svälla i ca 10 minuter.
Under tiden förbered grönsakerna, dessa ska vara hackade och tärnade i små bitar.  

Lägg alla grönsaker i en rymlig salladsskål och häll över bulgur. Pressa ner saft från citronen, tillsätt olivolja och salta efter smak. Blanda ihop den snabbt och servera genast till fet fisk så som lax eller till grillat, eller varför inte som huvudrätt en varm sommardag? 

About the Author

-

Chefredaktör för MENA Tidningen.se / Editor in Chief of MENA Tidningen.se

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>