Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Sun, Feb 15th, 2015

The Golden Veil – en film om den iranska revolutionen

Bahman Nassiri är en iransk filmskapare, skådespelare och reklamkonsult bosatt i Los Angeles. Han är kanske mest känd för independentfilmen ”The Golden Veil” som han både skrev manus till och producerade. Filmen vann pris för bästa långfilm på San Diegos filmfestival, år 2011. 

Dramat som släpptes 2011.01.01. handlar om den iranska revolutionen och gisslankrisen 1979 – 81, och Nassiri hävdar att hans manus är baserat på en sann historia.

Filmen berättar om korruption, girighet, politiska intriger och lögner, men skildrar även en stark passion som uppstår mellan huvudkaraktären, en amerikansk journalist och CIA-agent, och en iransk vacker SVAK-agent.

Författaren som själv är medlem i en frimurarorder påstår att Illumniati ligger bakom revolutionen och är ansvariga för ledarskapet i Iran; genom att sätta fundamentalister vid makten underblåser Illuminati ett kommande världskrig, enligt Nassiri.

– Jag gillar i allmänhet inte att hetsa till oro, men jag känner mig ändå manad att varna människor, säger han.

Nassiri hävdar bland annat att han mottog insiderinformation om 11 september innan attacken ägde rum, samt även om Bin Ladins död, och mycket mer.

Filmen berättar om korruption, girighet, politiska intriger och lögner och passion.

Filmen berättar om korruption, girighet, politiska intriger och lögner och passion.

I en intervju med Rick Wiles för Trunews säger Nassiri att hans liv kan stå på spel för de känsliga uppgifterna han sprider.

– Men jag är orädd, konstaterar han, och uttrycker en stark önskan om att inga fler liv ska behöva spillas.

Nassiri förklarar vidare att hans källor är mycket pålitliga, men att han aldrig skulle drömma om att röja deras sanna identiteter och menar att hans förutsägelser får tala för sig själva.

Se filmens trailer: https://www.thegoldenveil.com/

2015-02-15 22:30

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>