Mellanöstern och Nordafrika Tidningen
Published On: Fri, Jan 20th, 2017

Vinn biobiljetter – Arabisk film på frammarch

De senaste åren har MENA regionen öst fram filmer från en allt större filmindustri. Till Sverige når ett fåtal, den 27 januari är det dags för en av dessa att ha premiär på de svenska SF-biograferna.  

Min arabiska vår är prisad på bland annat Berlins filmfestival där den tog hem priset för bästa debutfilm och bästa skådespelare. Det här är ett drama som handlar om Hegi som träffar en kvinna han blir blixtförälskad i och som kommer att behöva göra en revolt mot bland annat sin överbeskyddande och strikta mamma och familj. En modern film i sann Romeo och Julia anda, producerad av bröderna Dardanne som firat stora framgångar med andra filmer, bland annat i Cannes. Regissören heter Mohamed Ben Attia från Tunisien som själv säger “att hans avsikt med filmen var att skriva en kärlekshistoria men också att filmen kan dra paralleller med den nya demokrati vi har sett efter den arabiska våren i hans hemland.”

Tillsammans med den svenska distributören Edge Entertainment  lottar vi nu ut två biobiljetter var till fem personer. Allt du behöver göra är att gå in på vår facebooksida , gilla och skicka ett mail med svaret på frågan i vilket land “Min arabiska vår” ska synas utspela sig, och det senast den 25 januari klockan 20.00.

Lycka Till.

About the Author

- Chefredaktör för MENA Tidningen.se / Editor in Chief of MENA Tidningen.se